Podvodnice předstírala sebevraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Podvodnice předstírala sebevraždu

Žena se chtěla dostat do nemocnice.
Žena se chtěla dostat do nemocnice. (Ilustrační foto ara)

Originální způsob, jak se dostat do nemocnice a tam od jiných pacientů lákat peníze, »vyšpekulovala« podvodnice Marie K. Předstírala, že se chce utopit, a pokaždé se nechala »v poslední chvíli zachránit« náhodnými kolemjdoucími.

O jednom z jejích kousků informoval deník Polední list 20. září 1931. »Zachráněná a zoufalá« mladá žena, které si všimli příchozí u břehu v řece Moravě, vyprávěla na policii, že je manželkou jistého inženýra Jelínka. Ten se měl nacházet v soudní vazbě na pražské Pankráci, a to pro údajnou zpronevěru 230 tisíc tehdejších Kč. „Rodina ji z tohoto důvodu zavrhla, a proto se dotyčná chtěla utopit. Kabelku s penězi a šperky předtím měla hodit do vody,“ citoval Polední list slova z policejního protokolu. »Ubohá« Marie K. byla převezena do nemocnice, kde jí jiní pacienti a jejich příbuzní ze soucitu a z lítosti nad »smutným osudem« ochotně dávali peníze, aniž by tušili, že naletěli podvodnici. Případ byl předán policejnímu ředitelství v Praze, které ovšem zjistilo, že žádný inženýr Jelínek nebyl v posledních letech zatčen a uvězněn. Proto Marie K. skončila ve vyšetřovací vazbě.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.