Podvodník fingoval přepadení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Podvodník fingoval přepadení

Měšce s penězi podvodník ukryl u manželky.
Měšce s penězi podvodník ukryl u manželky. (Ilustrační foto ara)

Loupežné přepadení v lese ohlásil v září 1934 na četnické stanici v Rohatci na Hodonínsku vykutálený Jan H. (40). Hořekoval a lomil rukama. Neznámí ničemové mu prý pod pohrůžkou zabití odcizili 650 korun a zmizeli. Neměl proti nim nejmenší šanci...

„Četníci ovšem »cikána« H. už z dřívějška znali a údajné přepadení, k němuž mělo dojít poblíž rohateckého vojenského cvičiště, se jim zdálo podezřelé. Vzali ho proto do křížového výslechu. H. dlouho zapírat nevydržel. Doznal, že si peníze vypůjčil od jistého občana. Četníci pak provedli u H. i u jeho ženy důkladnou prohlídku, při níž peníze byly nalezeny u H. manželky,“ napsal dobovou terminologií doslova deník Večer. Šizuňk potom mužům zákona přiznal, že vypůjčený obnos dal své paní, aby jej uschovala. Pak s velkým nářkem ohlásil údajné přepadení, aby nemusel vypůjčené peníze vracet věřiteli. Šest stokorun a padesátikačka k tomu, což tehdy byly docela velké peníze, se ocitly zpět v peněžence skutečného majitele. A vykutálený pár Jan H. s chotí skončil za mřížemi vyšetřovací vazby.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.