Tři muži zemřeli ve studni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tři muži zemřeli ve studni

Studna se stala smrtelnou pastí.
Studna se stala smrtelnou pastí. (Ilustrační foto ara)

Hrůzný pátek zažila v květnu 1969 obec Vyšné nad Hronom na jihozápadním Slovensku. Při čištění družstevní studny tam tragicky zahynuli hned tři muži.

O neštěstí informoval deník Rudé právo 19. května 1969. Jak napsal, opravář místního jednotného zemědělského družstva A. B. sestoupil do studny, kde v hloubce asi metru a půl byl porouchaný motor čerpadla. Když si A. B. upevňoval ochranný pás, udělalo se mu špatně a spadl do hlubiny. Na pomoc mu přispěchali kolegové F. P. a Š. P. Ovšem i je postihla nevolnost a také spadli dolů na vodní hladinu. Do studny potom odvážně sestoupil A. N. Tomu se podařilo vytáhnout a zachránit život aspoň Š. P. Bohužel, sám zachránce se pak zřítil na dno studny, což se mu stalo osudným. Když se konečně podařilo trojici nešťastníků vytáhnout na povrch, bylo už pozdě. Zubatá kmotra si vyžádala tři lidské životy. Studna nebyla před děsivou událostí otevřena asi dva roky. Trojici pravděpodobně skolily jedovaté plyny, které se v nečištěných studnách často tvoří. Následně se všichni ve studni utopili.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.