Postřelil strážníka kvůli exekuci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Postřelil strážníka kvůli exekuci!

Rolník nechtěl přijít o svůj domek.
Rolník nechtěl přijít o svůj domek. (ilustrační foto ara)

Soudně nařízenou exekuci psychicky neunesl v září 1934 domkář František F. z Frymburku na jihu Čech. Na obecního strážníka, který byl úřednímu aktu služebně přítomen, vytáhl ostře nabitou zbraň zbraň a postřelil ho. Pak utekl do nedalekých lesů.

Strážník naštěstí útok přežil. O dramatických scénách informoval denní tisk 13. září 1934. Jak uvedl, v pošumavských hvozdech se František F. několik dnů skrýval. Živil se lesními plody a pil vodu z horských bystřin. Nakonec ho dopadli četníci, kteří v rojnici lesy v okolí Frymburku důkladně prohledávali.

Zatčení vzpurného domkáře se ovšem opět neobešlo bez incidentu. František F. se nechtěl vzdát a ohrožoval muže zákona stejnou zbraní, kterou postřelil ve Frymburku strážníka. Naštěstí ji už nestačil použít, četníci ho totiž zkušeně odzbrojili a spoutali. Ve večerních hodinách 12. září 1934 byl Jihočech eskortován do vazební cely v Českých Budějovicích. U soudu pak čelil obžalobě z pokusu vraždy.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.