Kradl armádě měděný drát | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kradl armádě měděný drát

Zloděj kradl v lese dráty.
Zloděj kradl v lese dráty.  (Ilustrační foto ara)

Namastit si vlastní kapsu, to byla klíčová myšlenka, s níž se vedoucí polesí ve vojenském újezdu na Příbramsku pustil v roce 1969 do drzé zlodějny. Ta mu sice nejprve vynesla zisk ve výši 153 000 Kč, ale pak také roky v kriminále. Dlouhoprsťák okradl Vojenské lesy v Drahlíně.

Dlouhoprsťák okrádal Vojenské lesy v Drahlíně, kde působil jako šéf polesí v armádním výcvikovém prostoru. Místo na obranu socialistické vlasti myslel na to, jak si pomoci ke koruně. Přestože měl coby zaměstnanec armády slušný plat, jak nezapomněl podotknout dobový tisk. Muž dlouhodobě kradl měděný drát a z Příbramska ho převážel až na Hanou, do tři sta dvacet kilometrů vzdálené Kroměříže. Tam z lupu jistý »šikovný« zámečník následně vyráběl drátěné pletivo, které pak nic netušící Moravané ochotně kupovali. Oba chytráci skončili před soudem, který se s nimi zcela jistě nemazlil. Rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví bylo tenkrát velice přísně trestaným skutkem. Zvlášť pak, když ještě k tomu šlo o majetek určený pro tehdejší lidovou armádu...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.