Ubodal bývalku na návštěvě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Ubodal bývalku na návštěvě

Mladou ženu vrah našel a ubodal ji.
Mladou ženu vrah našel a ubodal ji. (Ilustrační foto ara)

V bytě manželů G. v Březnici na Příbramsku zemřela v únoru 1970 mladá dívka (†19). Nešťastnici, která byla u známých jen na návštěvě, ubodal její bývalý přítel.

Slečna se s někdejším druhem rozešla a ten nedokázal »kopačky«, které dostal, vydýchat. Jak 26. února 1970 psal denní tisk, vyčíhal si »bývalku« v bytě jejích známých, kde se před ním fakticky schovala. Myslela si, že bude v bezpečí. To však svého bývalého partnera podcenila. Počkal, až oba manželé odejdou z domu, a pak do bytu vtrhl. Tam pak bezbrannou ženu kuchyňským nožem bestiálně zavraždil. Trest za šílený skutek nad sebou vynesl a vykonal sám. Hned poté, co sprovodil svou někdejší lásku ze světa, totiž odešel do kůlny vedlejšího domu. Tam se stejným nožem, kterým vraždil, bodl do hrudi a vzápětí se oběsil. Ani jeho oběť, ani sebevrah neměli naději na přežití. Podle tiskové zprávy vyšetřovačky tehdejší Veřejné bezpečnosti »byla motivem pravděpodobně žárlivost«. Nikdo z těch, kteří dvojici znali, o tom neměl nejmenší pochybnosti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.