Umlátili mladíka kvůli cigaretě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Umlátili mladíka kvůli cigaretě

Hádku, která skončila tragédií, odstartovala darovaná cigareta.
Hádku, která skončila tragédií, odstartovala darovaná cigareta. (Ilustrační foto ara)

Kvůli odmítnuté cigaretě zemřel v říjnu 1926 ve Snině na východním Slovensku mladík Michal P. Čtveřice také mladých násilníků ho na ulici umlátila k smrti dřevěnými holemi.

Byl to smutný příběh jednoho naprosto zbytečného úmrtí mladého člověka. Michal P. v místní krčmě nabídl jistému Martinu S. cigaretu. Ten ji ale s pohrdlivými slovy odmítl, což mělo za následek hospodskou bitku. Tu přerušil hostinský, který rváče poslal na čerstvý vzduch, aby tam horká slovenská krev vychladla. Bohužel, vychladla, alespoň v případě Michala P., definitivně. Jak 6. října 1926 napsal deník Lidové noviny, na ulici potom došlo k dohře, která skončila tragicky. „Přátelé Martina S. vrhli se na Michala P. a doslova ho holemi utloukli. Přivolaný lékař mohl už jen zjistiti smrt. Zatčeni byli Adam K., Karol S., Martin S. Čtvrtý Ján D. po činu uprchl, ale včera byl dopaden,“ popsal list. Všichni čtyři rváči byli obžalováni ze zabití Michala P. U soudu jim pak rozhodně přitížil fakt, že celá čtveřice byla ve Snině známá jako banda násilníků už dříve trestaných pro těžké ublížení na zdraví.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.