Opilá řidička přejela důchodkyni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilá řidička přejela důchodkyni!

Nešťastnice se opila a sedla za volant!
Nešťastnice se opila a sedla za volant! (Profimedia.cz)

Nejméně 60 mililitrů rumu a dvanáctistupňové pivo vypila v únoru 1987 při práci ve fabrice Marie F. (49) ze Dvora Králové nad Labem. Pak si sedla za volant osobního vozu a na silnici srazila stařenku (†82).

Nešťastnice ještě před převozem do nemocnice zraněním podlehla. Už hodinu po dopravní nehodě zatkli Marii F. příslušníci SNB. Tři kontrolní odběry vždy potvrdily přítomnost alkoholu v její krvi. Jak 7. května 1987 napsal deník Rudé právo, nezodpovědná žena usedla na lavici obžalovaných před senátem okresního soudu v Trutnově. Vyšetřování prokázalo, že opilá Marie F. po šichtě odvážela kolegu z práce domů. Přitom způsobila dopravní nehodu s následným úmrtím seniorky. Podle znaleckého posudku byla „chodkyně před odmrštěním do příkopu nejméně patnáct metrů vezena na kapotě“. Sama obžalovaná i její kolega, kterého v okamžiku tragédie vezla v autě, prý o nehodě vůbec nevěděli. Soud Marii F. poslal na pět let do basy, zakázal jí řízení motorových vozidel také na pět let a stanovil jí povinnost zaplatit pozůstalým vzniklou škodu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.