Legionář zastřelil rotmistra i sebe | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Legionář zastřelil rotmistra i sebe

Před smrtí spolu oběť i vrah pili víno.
Před smrtí spolu oběť i vrah pili víno.  (Profimedia.cz)

Šokující událost se udála počátkem března 1937 ve výcvikovém táboře československé armády v Kamenici nad Cirochou na východě Slovenska. Nepříčetný rotmistr tam zastřelil kolegu, štábního rotmistra, z revolveru. Pak se střelil do hlavy a taky zemřel.

Podle dobového tisku přitom byli oba muži, rotmistr zbrojní služby Rudolf F. (†42) a štábní rotmistr zdravotní služby Antonín V. (†38), dobří přátelé. V osudný den, tedy v sobotu večer, spolu seděli u sklenek a popíjeli. Náhle Rudolf F. vytáhl z kapsy svůj soukromý revolver a vpálil spolustolovníkovi náboj do hlavy. Antonín V. zemřel na místě. Jeho vrah si pak vpálil kulku i do své hlavy. Svému zranění podlehl v nemocnici v Humenném, kam byl rychle převezen. „Vyšetřováním bylo zjištěno, že F. jako ruský legionář byl zraněn ve válce do hlavy a trpěl záchvaty, které poslední dobou stále více propukaly. Svůj čin spáchal ve chvíli okamžité nepříčetnosti,“ napsal dobový tisk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.