Pálil na milou, zachránil ji kabát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pálil na milou, zachránil ji kabát!

Tvrdil, že milou chtěl postrašit. Kdyby neměla kabát, zabil by ji.
Tvrdil, že milou chtěl postrašit. Kdyby neměla kabát, zabil by ji. (ilustrační foto ara)

Příběh plný neustálého pronásledování, napadání, a dokonce ohrožování na životě se odehrál v letech 1936 až 1939 v Praze. Dnes se takovému chování říká stalking.

Prodavačka Hedvika S. (20) potkala v metropoli krajana Františka M. (33). Zamilovala se a začala s ním chodit. Ale... „Pro každou maličkost tropil František M. výtržnosti, byl hrubý, mstivý. Napsal zaměstnavateli Hedviky S. dopis, milou obvinil z krádeží a nečestného chování. Nato se s ním Hedvika rozešla. František M. ji pak pronásledoval na každém kroku, s revolverem v ruce ji nutil, ať se vrátí, psal urážlivé dopisy jí i její matce,“ informoval tisk 13. prosince 1939.

Drama vyvrcholilo 20. září 1939, kdy František M. čekal v domě, kde bydlela Anežka M., kamarádka Hedviky S. U té se jeho bývalá milenka ukrývala. „Anežka chtěla Hedviku chránit. František ji srazil ze schodů a pak na ni vypálil z pistole. Naštěstí střela uvízla ve vatové výplni zimníku,“ napsal tisk. Prokurátor žaloval Františka M. z pokusu vraždy. Ten se hájil, že nechtěl vraždit, jen exmilenku postrašit a donutit ji, aby se vrátila. Porota obžalobu odmítla. Uznala »jen« zločin vyhrožování a těžké poškození na těle. Soud pak poslal Františka M. do basy na 11 měsíců.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.