Trafikantka zahnala lupiče na útěk! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Trafikantka zahnala lupiče na útěk!

Ve stánku penězchtivý ničema neuspěl.
Ve stánku penězchtivý ničema neuspěl. (ilustrační foto ara)

Silně opilý chasník na vratkých nohou se v prosinci 1968 v Moravských Budějovicích na Třebíčsku pokusil oloupit prodavačku tisku a tabáku. Statečná trafikantka se ale nedala a drzého ničemu zahnala na útěk!

Dokázala to vlastním statným tělem, kterým darebu doslova vytlačila z trafiky na ulici. Neúspěšný lupič pak raději zmizel v uličkách města. Tak o tom informoval denní tisk 12. prosince 1968.

Místní muži zákona z tehdejší Veřejné bezpečnosti podle popisu, který jim pozorná trafikantka poskytla, mladíka vypátrala a zatkla. A hle – ukázalo se, že šlo o nedávno propuštěného vězně (19) po výkonu trestu. A nejen to. Veřejná bezpečnost následně zjistila, že týž gauner se nedlouho předtím pokusil oloupit také prodavačku v kiosku na železniční stanici v Moravských Budějovicích. Také neúspěšně... Než se ničemník ocitl před soudem a pak zpátky ve vězení, musel nejprve vystřízlivět. A to na záchytné stanici, kam ho VB eskortovala.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.