Financ zemřel ve vodách Dunaje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Financ zemřel ve vodách Dunaje!

Úředník skočil do řeky.
Úředník skočil do řeky. (ilustrační foto ara)

Šokující událost se odehrála 9. září 1937 v bratislavském poříčním přístavu. Sebevraždu skokem do proudu Dunaje tam spáchal Jan H., předčasně penzionovaný respicient československé finanční stráže (†41).

Bylo zjištěno, že Jana H. předchozího dne lékaři propustili z nemocnice. Nešťastník nejprve přišel do přístavní úřadovny, kde kdysi pracoval. Pak ale byl pro trvalou nemoc penzionován. Někdejší rescipent pohovořil v kanceláři přátelsky se svými bývalými kolegy a pak se vydal procházkou na dunajský břeh. Nic ovšem nenasvědčovalo tomu, že si v příštích minutách vezme život.

U budovy poříčního plavebního úřadu totiž Jan H. skočil do řeky. „Plavci z nedalekého vlečného člunu spěchali mu na pomoc, ale bylo již pozdě. Ani jeho mrtvola se nenašla. Na břehu odhodil zápasník, ve kterém píše, že si zoufal pro nemoc,“ uvedl ještě téhož dne deník Polední list. V souvislosti se smrtí Jana H. nebyl nikdo trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.