Lupič řádil v Sudetech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lupič řádil v Sudetech!

Zloděj ukradl i gramofon a desky.
Zloděj ukradl i gramofon a desky.

Dlouhoprsťák Karel K. (19) z Radvanic u Slezské Ostravy řádil v okolí. Podle dobového tisku mu „narůstaly tresty rychleji než léta“. Na lavici obžalovaných usedl už pojedenadvacáté.

Poctivě pracovat se vykutálenému Karlovi značně příčilo, mnohem raději kradl. A to nejen v rodné obci a jejím okolí. Nezastavila ho ani mnichovská dohoda, kdy Slezsko přeťaly hranice. Například v září 1938 ukradl z jednoho domu ve Slezské Ostravě zámožnějšímu majiteli gramofon a třicet gramofonových desek k tomu. Naposledy řádil Karel K. v Hrabůvce, od jeho bydliště v Radvanicích vzdálené nějakých deset kilometrů.

Vykrádal zejména rolnická stavení v době, kdy nikdo nebyl doma. Jeho kořistí se stala jízdní kola, oblečení, a když narazil na peníze, sebral je s gustem samozřejmě taky. Při jednom vloupání na mladého chmatáka narazili četníci a odvedli ho v poutech rovnou za mříže. U soudu v Moravské Ostravě si pak vyslechl rozsudek, který ho nijak nepřekvapil – šest zamřížovaných měsíců v kriminálu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.