Školák se dvakrát pokusil o sebevraždu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Školák se dvakrát pokusil o sebevraždu

Chlapec se chtěl zabít kvůli špatným známkám.
Chlapec se chtěl zabít kvůli špatným známkám. (Josef Mašek/ Aha)

Mizerný školní prospěch byl v listopadu 1968 důvodem, proč se klučina (14) z Libochovic na Litoměřicku rozhodl skoncovat se svým životem. Spáchal hned dva sebevražedné pokusy. Ani jeden se mu však naštěstí nezdařil.

Představa, že bude muset předložit přísným rodičům žákovskou knížku s »neobyčejnou úrodou« pětek a nelichotivých hodnocení, školáka děsila. A to natolik, že zvolil dobrovolný odchod z tohoto pozemského světa. O smutném případu informoval deník Rudé právo 15. listopadu 1968. Jak napsal, chlapec si nejprve si nasadil na krk smyčku a chtěl se oběsit. To se mu ale nepodařilo.

 

„Pak si vzpomněl, že jeho strýc má v dílně uschovanou malorážku. Vypáčil dveře dílny a chtěl se zastřelit. Ani to se mu nezdařilo,“ napsal deník. Příbuzní mladého zoufalce zařídili jeho okamžitý převoz do litoměřické nemocnice. Tam lékaři zjistili, že chlapec utrpěl průstřel jater a ledvinových cest. Jeho zranění tedy naštěstí nebyla smrtelná a školák přežil. Pokud je dotyčný, jehož totožnost tisk neprozradil, dodnes naživu, je mu nyní třiašedesát let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.