Okradl seniora o bony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Okradl seniora o bony!

Kořistí lupiče byly i bony.
Kořistí lupiče byly i bony. (ilustrační foto ara)

Mladý zloděj (16) vpadl v listopadu 1968 v Ostravě do bytu bezmocného seniora. Obral nešťastného důchodce o všechny peníze včetně sta tuzexových poukázek zvaných bony.

Senior si naspořil, aby mohl jít nakupovat do Tuzexu. O naději na zboží ze Západu ho ale připravil mladý lupič. Nebyl to teenagerův nápad, do bytu starého pána ho poslal jeho podstatně starší kumpán (30). Ten moc dobře věděl, že pokud bude mladý lupič polapen, hrozí mu vzhledem k jeho věku citelně nižší trest, než s jakým by musel počítat sám iniciátor loupeže. Kořist loupeživého jinocha, který se cílevědomě vyhýbal jakékoli poctivé práci, nalezená v seniorově bytě, stála za to! Starce obral o dva tisíce korun a také o sto tuzexových poukázek.

Celkově tehdy šlo o sumu rovnající se dvěma průměrným měsíčním mzdám. Poté, co darebák z bytu i s uloupenými penězi zmizel, se stařík obrátil na Veřejnou bezpečnost. Jak oznámil denní tisk 13. listopadu 1968, ta lupiče i jeho staršího komplice vypátrala a posadila za mříže. Ovšem zda okradený kmet dostal své peníze zpět, o tom zpráva nehovoří.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.