Vychovatelka uškrtila chlapečka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vychovatelka uškrtila chlapečka!

Miminko vychovatelka uškrtila.
Miminko vychovatelka uškrtila.  (Ilustrační foto ara)

Starala se o cizí děti, vlastní miminko však uškrtila. Vychovatelka dětí M. J. (22) porodila zdravého chlapečka v roce 1968 v Krahulčí na Jihlavsku. Vzápětí ho však uškrtila a mrtvolku pak odvezla v tašce do Starého Hobzí, kde pracovala. Tam ostatky dítěte spálila v kamnech školní družiny.

K činu se M. J. doznala a upřímně ho litovala. Okresní soud v Jihlavě poslal vražedkyni na čtyři roky do kriminálu. M. J. se proti rozsudku odvolala ke Krajskému soudu v Brně.

Ten podle zprávy tisku z 29. listopadu 1968 „přihlédl k duševnímu stavu obžalované při porodu, který nastal v nehygienickém prostředí bez jakékoliv cizí pomoci, při nebezpečí vykrvácení a při silném rozrušení prvorodičky“.Odvolací soud rovněž zvážil dosavadní bezúhonnost a dobrou pověst M. J. zejména na pracovišti, jakož i její kajícné doznání.

Rozsudek jihlavského soudu pak brněnský senát změnil – ubral obviněné z trestu dvanáct měsíců. M. J. si tak za vraždu novorozeněte odseděla celkem tři roky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.