Zloděje usvědčil jeho vlastní pes! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zloděje usvědčil jeho vlastní pes!

Zloděj ukradl kazetu s rodinnými šperky.
Zloděj ukradl kazetu s rodinnými šperky. (ilustrační foto ara)

Kazeta se šperky za deset tisíc tehdejších korun, rodinné dědictví, zmizela z domku rolníka J. M. ve Vlčnově na Uherskohradišťsku. Okradený majitel podezíral ze zlodějny svého souseda K. A právem, zloděje usvědčil z krádeže jeho vlastní pes. 

Soused K. měl na svém kontě již několik vroubků. Ve Vlčnově se to o něm dobře vědělo, a tak nebylo divu, že zdrcený J. M. z drzé vloupačky podezíral právě chmatáka ze sousedství. Ten se ale ke krádeži skvostů z domku J. M. neznal a houževnatě zapíral. Sousedovi podezřelý Moravan vyhrožoval, že ho dá k soudu za křivé nařčení. „Četníkům však bylo podezřelé chování jeho psa, který zuřivě štěkal, jakmile se přiblížili k jeho boudě.

Záhada se vysvětlila, když v psí budce byla kazeta se skvosty nalezena,“ uvedl dobový tisk. A dodal: „Věrný pes úzkostlivě hlídal kořist svého pána a tak mu pomohl do vězení.“ Jaký trest dlouhoprstý K. vyfasoval u soudu, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.