Opilec zavraždil souseda kosou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilec zavraždil souseda kosou!

Tímhle nástrojem se vraždilo!
Tímhle nástrojem se vraždilo! (Foto: ara)

Ostře nabroušenou kosou zavraždil v červenci 1986 rolník (27) muže ze sousedství (†33), kterého už léta nenáviděl. K tragédii došlo před restaurací Thermal v jihoslovenské obci Diakovce poblíž Galanty a svou roli sehrál alkohol...

Kosa nebývá vražedným nástrojem často. Případ usmrcení člověka zemědělským náčiním je spíš kuriozitou. Vrah v Diakovcích přeťal ostřím kosy životně důležité tepny o šest let staršímu vesničanovi, kterého z duše nenáviděl. Jak bylo mezi nimi běžné, kdykoli se potkali, vždy došlo k ostré výměně názorů. Nejinak tomu bylo i osudného letního večera.

Tentokrát však držel jeden z nich v rukou kosu a s ní na soka zaútočil. Ten utrpěl před hostincem tak závažná poranění, že na jejich následky po chvíli zemřel. Vrah se z místa činu vypařil, ale kriminalistům Veřejné bezpečnosti nedalo velkou práci pachatele najít a z vraždy ho usvědčit. O letitých sporech a střetech těch dvou totiž věděla celá obec i okolí. Prokurátor poslal pachatele do vazby a odtud zločinec putoval před soud.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.