Honec postřelil vlastního syna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Honec postřelil vlastního syna!

K nehodě došlo na honu.
K nehodě došlo na honu. (ilustrační foto ara)

Vlastního syna (14) těžce zranil neopatrný účastník sobotního honu, který se konal v listopadu 1968 v katastru obce Kolíňany poblíž Nitry na západním Slovensku. Školáka zasáhly broky z otcovy brokovnice. Chlapec naštěstí přežil.

Honci se vydali do terénu na zajíce a škodnou. Pro Kolíňany to byla každoročně velká událost a zvědavý klučina u toho nemohl chybět. O tom, že člověk držící v rukou ostře nabitou zbraň musí zachovat chladnou hlavu a pozornost, se trpce přesvědčil hochův otec. Ten se dostal během honu do prudké rozepře s jedním z dalších honců. Začali se hlasitě hádat a spor se stupňoval až do chvíle, kdy tatík ztratil nervy. Praštil brokovnicí o lesní zeminu, načež flinta vystřelila. Broky bohužel zasáhly právě syna neopatrného »střelce«.

Školák skončil v nemocnici a jeho otec na stanici Veřejné bezpečnosti, kde se zodpovídal z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Zda byl pod vlivem alkoholu, informace v tisku neuvedla.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.