Utloukla dítě kamenem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Utloukla dítě kamenem!

Lékaři už chlapce nedokázali zachránit.
Lékaři už chlapce nedokázali zachránit. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Josefa D. (22) z Rynholce na Rakovnicku stanula v březnu 1939 před porotou pražského soudu. K večeru dne 11. října 1938 dala život zdravému chlapečkovi. Vzápětí mu ho ale zase krutě vzala...

Josefa se v lednu 1938 seznámila s obecním zřízencem J. S. Začala si s ním románek a poměr nezůstal bez následků. Jenže amant o dítě nestál. Rychle pustil Josefu k vodě a nechtěl se znát ani k ní, ani k plodu jejich nedlouhé lásky.

Josefa sloužila v rodině váženého důlního inženýra Hynka. Fakt, že je v jiném stavu, ovšem tajila. Do posledního dne neměli chlebodárci ani tušení... Až přišel osudný 11. říjen 1938. Josefa k večeru odešla do odlehlého kouta zahrady, kde dala život zdravému hošíkovi. Vzápětí uchopila předem připravený kámen a tloukla jím chlapce do hlavičky. Ještě živoucí dítě pak hodila na hromadu prken.

Jenže! Paní inženýrová slyšela nářek umírajícího děcka. Přikázala služebné, aby s ní šla do zahrady. Bylo však už pozdě. Neviňátko zemřelo druhého dne v rakovnické nemocnici, kam ho nechali šokovaní manželé odvézt. Porota o vině Josefy D. neměla pochyb. Trestní senát pak vyměřil obžalované krkavčí matce čtyři roky těžkého žaláře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.