Řezník rozpoutal krvavá jatka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Řezník rozpoutal krvavá jatka!

Řezník neunesl nevěru manželky.
Řezník neunesl nevěru manželky. (Ilustrační foto ara)

Svou bezbrannou manželku (†46) v listopadu 1986 zmasakroval ve společném bytě v Holubicích na Vyškovsku rozběsněný řezník (54). Několikrát na ni z blízkosti vystřelil z jateční pistole. Nešťastnice zemřela ve strašlivých mukách.

Krveprolití však neměl být konec. Muž zaútočil krátce po vraždě ženy sekerou na svého soka (38), se kterým měla jeho manželka udržovat intimní poměr. Napadený řádění postaršího žárlivce naštěstí přežil. Řezník pak z Holubic zmizel. Jak uvedl dobový tisk, těžce zraněného pachatele surové vraždy a dalšího vražedného pokusu vypátrala Veřejná bezpečnost ve stohu slámy nedaleko Holubic.

Zabiják měl na hlavě tři rány, které si v sebevražedném úmyslu sám způsobil touž řeznickou pistolí, jíž poslal na onen svět svou ženu. „K vraždě i k pokusu vraždy se doznal,“ uvedl tisk. „Se souhlasem prokurátorky i vyšetřovatele je nyní v nemocničním ošetřování v Brně. Motivem tragického činu byla pravděpodobně žárlivost.“ Jaký trest si Othello s jateční pistolí vysloužil u soudu, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.