Dítě udusila v seně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dítě udusila v seně!

Krkavčí matka porodila v seně, tam své dítě i zahubila.
Krkavčí matka porodila v seně, tam své dítě i zahubila. (Ilustrační foto ara)

Růžena Pažoutová (24) ze Svatého Pole u Příbrami v září 1938 porodila zdravé děcko. Vzápětí ho ovšem surově zamordovala. A to přesto, že svobodnou matkou by nebyla. O ruku ji požádali dokonce dva muži.

Růžena, pomocnice v domácnosti, měla muže ráda. Užívala si s několika milenci a v lednu 1938 přišla do jiného stavu. Dva z jejích milých byli ochotni vzít si Růženu za manželku a dítě s ní vychovávat. Navrhli jí velkorysou dohodu. Sama rozhodne, za kterého se vdá.

„On přijme dítě, které Růžena nosila pod srdcem, za své a nebude nijak zkoumati, je-li, či není, právě otcem,“ napsal dobový tisk. Růžena zvolila mladšího z obou nápadníků. Vzápětí si to ale rozmyslela a vzkázala, že ho nechce. Doslova – ať jí vleze na záda.

S dítětem měla žena také »své plány«. „Osudného dne děvče hrabalo na louce seno. Dostavily se porodní bolesti a zakrátko dítě bylo na světě. Růžena je však ihned zardousila a zahrabala na louce do sena,“ doplnil autor dobového článku. Porota nebyla ve věci viny Růženy P. zajedno. Devět porotců hlasovalo pro její vinu, tři byli proti. Rozhodla většina. Senát pak napařil vražedkyni novorozeněte pět let těžkého žaláře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.