Zavraždil milenku kvůli alimentům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zavraždil milenku kvůli alimentům!

Zoufalá žena chtěla alimenty pro své dítě, místo toho byla zavražděna
Zoufalá žena chtěla alimenty pro své dítě, místo toho byla zavražděna (Foto: ara)

Svou milenku Zuzanu I. (†20) zavraždil v srpnu 1937 rolník Juraj M. (25) z východoslovenské vesnice Německé Jakubovany. Spolu s ním skončila ve vyšetřovací vazbě košického krajského soudu i jeho matka, vdova M. 

Matka Juraje M. k »odstranění« nepohodlné Zuzany přemluvila. Důvodem vraždy, ke které došlo v lese za vsí, bylo výživné na malé dítě, jež Juraj se Zuzanou zplodili. Alimenty rolníkovi stanovil soud, na který se matka nemanželského děcka obrátila.

„Zatčený rolník se před vyšetřujícím soudcem přiznal, že usmrtil svou milenku, ale hájil se »velkou rozčileností« a tím, že se dozvěděl, že bude muset »platiti alimenty za dítě, jehož otcem prý nemohl býti«,“ uvedl dobový tisk.

Juraj M. měl ale smůlu. Vyšetřujícímu soudci se přihlásil svědek, který ho usvědčil z předem připravené vraždy. Provedl ji z návodu své matky, která prý řekla, že dívka »musí býti jednou provždy umlčena«. Jaké tresty soud nad vrahem a jeho zlotřilou matkou vynesl, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.