Probodl soka ve stáji! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Probodl soka ve stáji!

Oběť vraždy spávala ve stáji.
Oběť vraždy spávala ve stáji. (Ilustrační foto ara)

Znaven po milostných hrátkách odešel si kočí Jan Š. lehnout do stájí, kde přespával. Netušil, že ho celou dobu sleduje neúspěšný nápadník jeho milé zednický přidavač Jan K. Když usnul, žárlivec ho ubodal.

Zednický přidavač Jan K. vypověděl, že neunesl, když ho dívka, která se mu líbila, odmítla. Sledoval ji, zjistil, že si něco začala s kočím Janem Š., a rozhodl se ho zabít. Tragédie, k níž došlo v roce 1935 na východním Slovensku, nebyla jediným zločinem Jana K. „Z káznice předvedený vrah se nyní zodpovídal ještě z jiného zločinu.

Byl obviněn, že při jedné taneční zábavě se pohádal s Michalem K. a těžce ho zranil,“ uvedl dobový tisk.  Košický porotní soud uznal Jana K. vinným z trestného činu vraždy a poslal ho do káznice na dvacet let. Nejvyšší soud tehdejší Československé republiky ale rozsudek zrušil a uložil nové projednání případu.

Nový porotní soud v Košicích pak poslal vraha Jana K. do nejtužšího kriminálu na doživotí. K předchozímu rozsudku o doživotí pak dostal Jan K. za hospodskou rvačku a krvavé napadení Michala K. podle tehdy platných zákonů ještě šest měsíců a deset dnů žaláře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.