Pes vyčenichal trojici pobertů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pes vyčenichal trojici pobertů!

Policejní pes se stal hrdinou případu.
Policejní pes se stal hrdinou případu.  (Foto: ara)

Vyrabovaný obchod našly prodavačky ze Strachotína na Břeclavsku jednoho listopadového rána roku 1965. Hrdinou případu se stal policejní pes, který zloděje vyčenichal.

Z místního obchodu Jednota zmizely lahve s alkoholem a různé tehdy dostupné pochutiny. Následná finanční kontrola zjistila, že chybí zboží za 2500 korun. Takovou sumu si průměrný Čechoslovák tehdy vydělal zhruba za čtyři až pět měsíců.

Výjezdová skupina Veřejné bezpečnosti z břeclavského útvaru, kterou vedení Jednoty o vloupačce informovalo, přijela do Strachotína i s psovodem a služebním psem. A právě ten sehrál při vyšetřování spáchané zlodějny klíčovou roli.

Načichal stopu dlouhoprstých ničemů a spolehlivě dovedl muže zákona až přímo k nim. Pachatelé vloupačky – Jan Š. (18), mladiství Josef H. (16) a Josef S. (16) – jen žasli, jak rychle byli odhaleni a dopadeni. Větší část zboží, které zlodějíčkové nestačili zkonzumovat, vrátili muži zákona do prodejny. Jan a oba Josefové putovali před soudce Okresního soudu v Břeclavi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.