Pivovarský zvrzal vraždu milenky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pivovarský zvrzal vraždu milenky

Vražedný útok žena naštěstí přežila.
Vražedný útok žena naštěstí přežila. (Ilustrační foto ara)

Zaměstnanec smíchovského pivovaru D. K. se na Nový rok 1936 pokusil neúspěšně zastřelit svou milou M. T. Když dostal košem, rozhodl se nevěrnici zavraždit. Žena střelbu naštěstí přežila.

D. K. se na vražedný útok připravoval delší dobu. V novoročním čase přišel do domu na pražském Smíchově, kde M. T. bydlela, a dal si ji vyvolat na chodbu. „Po krátké rozmluvě střelil tuto dvěma ranami z bubínkového revolveru. M. T., která utrpěla průstřel plic a jater, byla dopravena na kliniku profesora Schloffera a ihned operována.

Její stav se po operaci natolik zlepšil, že bude zachována při životě,“ napsal dobový tisk. Než stačila pražská kriminální policie rozjet velkou pátrací akci po pachateli naštěstí neúspěšného vražedného pokusu, D. K. se sám dostavil na nedaleké komisařství.

Tam se k činu přiznal s tím, že ho prý nezvratné rozhodnutí milenky známost ukončit rozrušilo. Dokonce natolik, že se rozhodl sprovodit ji ze světa. Žena se díky neuvěřitelně šťastné náhodě znovu narodila. Střelec skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.