Vykradl třicet bytů, dostal deset let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vykradl třicet bytů, dostal deset let!

Otevřít zámek šperhákem byla pro zloděje hračka.
Otevřít zámek šperhákem byla pro zloděje hračka. (Ilustrační foto ara)

Tři desítky bytů vykradl od února do dubna 1987 Pavel P. z Ústí nad Labem. Měl široký akční rádius, kvartýry »bílil« na různých místech severních Čech, v Karlových Varech i v Praze.

Zloděj si nakradl různé věci a peníze v celkové hodnotě 190 tisíc tehdejších Kčs. To byly v té době poměrně velké peníze. Daly by se za ně pořídit například tři osobní vozy značky Škoda 105 Standard a tři barevné televizory k tomu. Pavel P. byl, jak se říká, zloděj z povolání. Už předtím si poseděl za vykrádačky celkem devětkrát v chládku.

Okresní soud v Ústí nad Labem ho poslal do lapáku podesáté. A to za trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Jubilejní trest měl i »jubilejní podobu« – deset zamřížovaných roků nepodmíněně. Jako nenapravitelný recidivista putoval dlouhoprsťák ze severních Čech do basy v nejtěžší, tedy třetí nápravně výchovné skupině. Kromě toho mu soud uložil i následný ochranný dohled po vypršení trestu a povinnost způsobenou škodu nahradit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.