Hasič utopil sebe i stříkačku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hasič utopil sebe i stříkačku!

Hasič zajel do vody.
Hasič zajel do vody. (ilustrační foto ara)

Na dně přehrady u Vraného nad Vltavou zemřel Arnošt N., technik požární ochrany v podniku ZPA Košíře. Utopil se poté, co koncem října 1965 svévolně odjel z Prahy s požární stříkačkou. S tou pak sjel za blíže nevysvětlených okolností do vltavské vody.

Nešťastník a hasicí vůz značky Praga byli pohřešováni celých třináct dnů. Na dně přehrady v hloubce šesti metrů ho pak našli v rámci vyhlášeného pátrání potápěči útvaru požární ochrany hlavního města Prahy. Deník Rudé právo 9. listopadu 1965 informoval o tom, že řidič na silnici vedoucí po břehu přehrady nezvládl řízení a sjel do vodní nádrže.

Požární stříkačku z přehradního dna vytáhli pražští požárníci ve spolupráci s příslušníky Veřejné bezpečnosti a s potápěči. „Její řidič Arnošt N. ze Štěchovic uvízl v kabině a utonul,“ upřesnil list. Viníkem neštěstí byl sám Arnošt N., který havaroval během nepovolené »černé jízdy«. Proč se vydal z Prahy do Štěchovic, kde bydlel, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.