Vzteklý pes pokousal dva finance! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vzteklý pes pokousal dva finance!

Pes roznášel smrtící chorobu.
Pes roznášel smrtící chorobu.  (ilustrační foto ara)

Velký vzteklý pes terorizoval městečko Jasiňa a jeho okolí na Podkarpatské Rusi v bývalém Československu koncem srpna 1937. Kdo se před ním neschoval, toho zvíře s pěnou u mordy pokousalo. Nakonec ho museli zastřelit příslušníci finanční stráže.

Toulavé psisko nejprve napadlo v Jasině manželku rolníka B. Pak utekl do sousední obce, kde narazil na dvě malé, nic zlého netušící děti. Ty si ho chtěly pohladit, ale šelma se na ně vrhla a obě nebezpečně poranila. Na státní silnici pes pokousal rolníka V. a jeho ženu. Ale to ještě nebylo všechno. Vzápětí na nemocného hafana narazila dvoučlenná hlídka složená z recipientů československé finanční stráže, která vykonávala službu v blízkosti státní hranice s Rumunskem.

Oba muže zvíře také napadlo a stačilo je kousnout. Pak financové nebezpečnou šelmu konečně zastřelili. Zvěrolékař konstatoval, že pes skutečně trpěl vzteklinou. Proto nařídil, aby všichni zranění byli bez otálení dopraveni do Pasteurova ústavu ve více než tři sta kilometrů vzdálených slovenských Košicích. Jen očkování je mohlo zachránit před extrémně bolestivou smrtí. Majitele psa se nepodařilo vypátrat. Proto nebyl nikdo trestně stíhán.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.