Zbláznil se cestou do práce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zbláznil se cestou do práce!

Šílenec se oháněl nožem.
Šílenec se oháněl nožem. (ilustrační foto ara)

Nožem ohrožoval dělník D. v září 1937 každého, kdo se k němu přiblížil. Vykřikoval přitom zmatená slova a věty. Pak z fabriky ve Zlonicích na Kladensku nečekaně vyběhl a s nožem v ruce zamířil přes Výšinky k obci Páleč.

Vedení závodu neváhalo a o události informovalo četníky. Ti se za šílencem vydali na služebním »motorovém kole«. O podivném incidentu informoval denní tisk o dva dny později. Podle jeho informací šel dělník D. jako každý den ráno pěšky do práce. Cestou se u něj začaly projevovat příznaky šílenství. Spolupracovníci, kteří kráčeli s ním, ve fabrice varovali ostatní zaměstnance. D. před svým útěkem z továrny nikoho naštěstí nezranil. Četníci nešťastníka dostihli před Pálčí. „Po krátkém souboji ho odzbrojili. Protože šlo zřejmě o duševně chorého, byl dopraven do blázince v Bohnicích,“ uvedl dobový tisk doslova.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.