Ubil sám sebe sekerou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ubil sám sebe sekerou

Sekyrou si muž prorazil lebku.
Sekyrou si muž prorazil lebku. (Foto: ara)

Mrtvý Pavel M. z Habartic na Šumpersku zemřel v září 1968 ve svém domku v tratolišti krve. Ležel na posteli, pod níž ostravští kriminalisté, kteří kauzu vyšetřovali, našli zakrvácenou sekeru. Na hlavě měl nešťastník více než dvacet sečných ran.

Zprvu vše nasvědčovalo tomu, že Pavla M. zavraždil neznámý pachatel. Tímto směrem se také vyšetřování zpočátku ubíralo. Ovšem 2. října 1968 ostravská mordparta vydala tiskovou zprávu, podle které nebyl Pavel M. zavražděn. Na topůrku sekery – smrtícího nástroje – se totiž nenašly jiné otisky prstů, než samotné oběti.

„Další šetření okolností i pitevní nálezy potvrdily, že šlo o málo běžný způsob sebevraždy. Jedna z mnoha ran, kterou si Pavel M. sám způsobil, prorazila lebeční kost. Těžce zraněný muž ještě stačil odložit sekeru pod postel. Pak zemřel,“ konstatovalo se ve zprávě, kterou kriminální služba poskytla sdělovacím prostředků. V kauze proto nebyl nikdo trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.