K vraždě staříkovi nestačily síly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

K vraždě staříkovi nestačily síly!

Senior chtěl svou ženu zabít.
Senior chtěl svou ženu zabít.  (Ilustrační foto ara)

Ubít svou ženu (72) sekerou se v květnu 1968 pokusil senior (72) z Jablonce nad Nisou. Protože byl ale slabý jako moucha, naštěstí to nedokázal. Neúspěšný byl i při pokusu o sebevraždu.

Osud byl milosrdný k oběma aktérům krvavého dramatu a oba přežili. „Poté, co stařík zaútočil na svou ženu, uzamkl dveře svého bytu, aby se nikdo nemohl dostat dovnitř. Potom se nožem pořezal na levé ruce,“ uvedl dobový tisk. Hlídka Veřejné bezpečnosti byt úředně otevřela a oba jeho obyvatele tak mohl ošetřit lékař. Podle novinové informace byla zranění, která sám sobě způsobil pachatel vražedného pokusu, spíše lehčího rázu a jeho život tak nebyl ohrožen. Vzhledem k jeho vyššímu věku a nevalné fyzické kondici nebyly naštěstí smrtící ani údery sekerou, kterou zaútočil na šokovanou manželku. Lékařská zpráva z jablonecké nemocnice hovořila o tom, že »pokud nenastanou komplikace, žena se uzdraví«. Zadržený penzista putoval do psychiatrické léčebny, aby znalci mohli přezkoumat jeho duševní stav.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.