Lupiče seřezali kolemjdoucí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lupiče seřezali kolemjdoucí!

Tržbu nesla dívka v kabele.
Tržbu nesla dívka v kabele. (Ilustrační foto ara)

Na pamětnou dostal mladý lupič (20), který počátkem června 1968 v pražské ulici Na Pankráci přepadl stejně starou prodavačku (20). Kolemjdoucí ho chytili a pořádně mu napráskali.

Mladá prodavačka nesla v kabele na poštu celodenní tržbu. Když vyšla z prodejny, přiskočil k ní neznámý gauner a začal se s ní o tašku tahat. Dívka se ale jen tak nedala a svedla s lupičem tuhý boj. Mladík však byl nakonec přece jen silnější a po chvíli prodavačce tašku vytrhl. S kořistí prchal do ulice 1. listopadu u tramvajové vozovny, kterou později »pohltila« stavba pražské magistrály. Lupičova šťastná hvězda však pohasla v okamžiku, kdy se naproti němu objevila skupinka chodců. Ti zaslechli volání přepadené prodavačky o pomoc a utíkajícího lumpa lapili. Drželi ho do příjezdu přivolané hlídky Veřejné bezpečnosti a ještě předtím mu uštědřili pár »pořádných výchovných štulců«. Uloupené peníze tak přece jen skončily na poště, kam přepadená dívka mířila. Poněkud zvalchovaný dlouhoprsťák putoval po zásluze do policejní cely.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.