Prohrál v kartách, postřelil protihráče! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Prohrál v kartách, postřelil protihráče!

Čertovy obrázky přivedly prchlivého hráče k pokusu o vraždu.
Čertovy obrázky přivedly prchlivého hráče k pokusu o vraždu. (Ilustrační foto ara)

Prohru v kartách neunesl v dubnu 1986 už dvakrát soudně trestaný karbaník (32) z Prahy 6. Svého »přemožitele« ve vzteku postřelil speciálně upravenou plynovou pistolí.

Čertovy obrázky vášnivému hráči štěstí nepřinesly. Šikovnější protivník (24) ho oholil o dvanáct tehdejších stovek. To byla v časech před třemi desetiletími solidní peníze. Daly se za ně pořídit třeba troje polobotky nebo skoro pět set půllitrů piva... Takovou finanční ztrátu nedokázal poražený hráč přenést přes srdce a pokusil se aspoň část prohraných peněz získat zpět. A to za použití už zmíněné pistole. Úspěšnější z karbaníků ale trval na svém – nic nevydá, dluhy z karet jsou přece čestné dluhy a výhry jsou nedotknutelné. To oholeného protihráče rozlítilo natolik, že na soupeře vystřelil a těžce ho zranil. Kriminální služba Veřejné bezpečnosti provinilce zatkla a poslala před soud.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.