Vrazi lákali oběti na tuzexové bony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vrazi lákali oběti na tuzexové bony!

Koupit bony na černém trhu mohlo být skutečně nebezpečné.
Koupit bony na černém trhu mohlo být skutečně nebezpečné. (Ilustrační foto ara)

Touha po tuzexových poukázkách řečených bony se v dubnu 1986 stala osudnou šoférovi z Ostravy. Jeho známí (oba 23) ho bezcitně zavraždili a poté mrtvého oloupili.

Mít bony a tím i možnost nakupovat jinak nedostupné západní zboží v prodejnách zvaných Tuzex – to byl v časech reálného socialismu sen tisíců obyvatel tehdejšího Československa. Patřil k nim i řidič z Ostravy. Nebožák naletěl na vějičku svým kolegům, kteří mu nakukali, že v Opavě se dají koupit tuzexové poukázky za dobrou cenu. Dokonce se nabídli, že nákup osobně zprostředkují. Oběť a jeho budoucí vrazi se tedy vydali na osudnou cestu z Ostravy do Opavy.

Tam už ale nedorazili. U obce Hrabyně duo kriminálníků nic netušícího důvěřivce zavraždilo. Jisté je, že ničemové uloupili po vraždě 19 tisíc tehdejších Kčs. Ty si tenkrát dělník vydělal zhruba za půl roku. Kriminální služba v Ostravě poměrně brzy oba zločince vypátrala a zadržela. S obžalobou z vraždy a z loupeže skončili před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.