Došlo k vraždě v expresu do Žiliny? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Došlo k vraždě v expresu do Žiliny?

Sebevrah se rozhodl zemřít ve vlaku.
Sebevrah se rozhodl zemřít ve vlaku. (Aktu.cz)

Mrtvého muže našla v dubnu 1986 průvodčí v rychlíku jedoucím do slovenské Žiliny. Cestující ležel v kaluži krve na WC. Nabízela se otázka, zda skutečně došlo k vraždě v »žilinském expresu«.

Šokovaná průvodčí informovala vlakvedoucího a ten zastavil mašinu. Vlak právě míjel Kolín, a tak přivolal kolínskou Veřejnou bezpečnost. Pak si případ převzala mordparta středočeské kriminálky. Zásahu Hercula Poirota, jako ve slavnějším Orient expresu, nebylo třeba. Příslušníci Veřejné bezpečnosti dokázali případ rozplést sami. Muž se sám zamkl na toaletě a zastřelil se ze zbraně vyrobené z podomácku upravené vojenské pušky. „Totožnost mrtvého se dosud nepodařilo zjistit. Motiv jeho jednání je předmětem dalšího vyšetřování,“ uvedl tisk. Mrtvolu odvezla pohřební služba na prosekturu, kde se uskutečnila pitva. Rychlík kriminalisté v Kolíně úředně zdrželi asi dvě hodiny. Teprve pak mohl pokračovat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.