Holčička (†6) zemřela v bubnu míchačky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Holčička (†6) zemřela v bubnu míchačky!

Děvčátko vlezlo do bubnu míchačky a jiné dítě zmáčklo knoflík Start.
Děvčátko vlezlo do bubnu míchačky a jiné dítě zmáčklo knoflík Start. (ilustrační foto ara)

Hrůzná tragédie se odehrála v říjnu 1968 na staveništi v severočeském Jablonci nad Nisou. V míchačce na maltu tam zemřela holčička (†6).

Parta dětí osudného dne bohužel nedováděla na dětském hřišti, nýbrž v místech, kde rozhodně neměla co dělat. A to na stavbě družstevních bytů, ještě ke všemu bez dohledu dospělé osoby.
Kluci a holčičky si hráli mezi pytli s cementem, vápnem a za rozestavěnými zdmi na schovávanou. Malá nešťastnice se ukryla v prázdné míchačce. Ta ovšem byla pod elektrickým proudem a některé z dětí stisklo nešťastnou náhodou spínací knoflík. Míchačka se hned dala do pohybu a dítě v jejím bubnu utrpělo tak závažná zranění, že po převozu do jablonecké nemocnice přes veškerou snahu lékařů zemřelo.
Kriminální služba VB neprodleně zahájila vyšetřování s cílem zjistit, kdo byl za tragické úmrtí holčičky zodpovědný. Výsledky vyšetřování nejsou známy.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.