Otce opil a zavraždil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Otce opil a zavraždil!

Před smrtí syn otci naléval kořalku.
Před smrtí syn otci naléval kořalku. (Profimedia.cz)

Dva výstřely zaslechl jednoho únorového večera roku 1937 večer obecní hajný z Kvasin u Rychnova nad Kněžnou. Ráno se vypravil na místo, odkud zazněly, a našel tam mrtvolu Františka Z. (†64).

Na první pohled bylo zřejmé, že smrt Františka Z. nebyla žádná nehoda při lovu. Muž měl zezadu dvakrát prostřelenou hlavu. Jak napsal dobový tisk v březnu 1937, vyšetřování vraždy se ujala četnická pátrací stanice z Hradce Králové.
Prvním podezřelým byl syn mrtvého Václav (19), o kterém se vědělo, že s otcem nežil v dobrém poměru. Četníci ho zatkli a mladík se po několik hodin trvajícím výslechu přiznal. Vypověděl, že otce zastřelil z browningu, neboť ten se »stále opíjel a rodinu terorizoval«.

Václav mu záměrně naléval kořalku, pak ho – silně podnapilého – vylákal do lesa. Namluvil mu, že mají »údajně zastřelit psa jednoho známého«. Syn nechal otce jít vpředu. Pak na něj zezadu vypálil ze zbraně, kterou nesl. Když se muž zhroutil na zem, mladík ho střelil ještě do spánku. Mrtvolu odtáhl do křoví a odešel. „Zločin prý spáchal v dorozumění s matkou, která souhlasila. Po tomto hrozném doznání byli oba zatčeni a dopraveni do vazby v Rychnově,“ uvedl tisk závěrem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.