Pytláci vzali hajnému pušku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pytláci vzali hajnému pušku!

Hajný přišel o flintu.
Hajný přišel o flintu. (Ilustrační foto: ara)

Dobrodružnou noc prožili koncem února 1937 dva pytláci v okolí Ivanky u Bratislavy. Nejprve se jim povedlo obrat hajného o pušku, pak se dostali do přestřelky a nakonec skončili s želízky na rukou.

Dvojice pytláků se vydala do lesů, aby upytlačila něco na pekáč. Střelbu zaslechl Karel K., noční hlídač z velkostatku v Ivance. Když se pytláky pokusil zadržet, jeden z nich na něj vypálil a zranil ho. Pytláci pak v lese dál stříleli. Po jejich stopě se vydal hajný Vilém T. Jednoho přistihl ve chvíli, kdy neznámý upytlačil zajíce. Vtom vyšel z temnoty jeho komplic a pod namířenou puškou donutil hajného, aby parťáka propustil. Mezitím zraněný noční hlídač Karel K. zalarmoval četníky v Čeklísi.

Do lesa vyrazil osobně vrchní strážmistr s jedním ze strážmistrů a dvojici pytláků zastihli u nedalekého lihovaru. Zloději zvěře okamžitě začali střílet. Pak zmizeli. Teprve díky posile z bratislavské četnické pátrací stanice muži zákona pytláky dopadli. Nejprve zatkli Rudolfa L. (25) z Ivanky, pak Štefana S. (23) z Račisdorfu, oba už dříve soudně trestané. Kromě nelegálně držených zbraní u nich našli četníci i pušku hajného Viléma T. Oba pytláci skončili před soudem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.