Tchyni uškrtil a pak pověsil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tchyni uškrtil a pak pověsil!

Vrah se snažil předstírat, že se tchyně oběsila sama.
Vrah se snažil předstírat, že se tchyně oběsila sama. (ilustrační foto ara)

Starat se o tchyni nechtěl muž ze slovenské obce Marcelová u Komárna. Hrůzný skutek spáchal počátkem září 1935 společně se svou ženou, dcerou zavražděné. Maskovat ho chtěli jako sebevraždu.

S vdovou Alžbětou E. (†58) měl její zeť stále spory. Tragédii popsal 4. září 1935 deník Polední list: „Domluvil se s ženou, oba spící matku přepadli, zacpali jí ústa, načež ji uškrtili a pověsili na provaz. Když visela již mrtvá na skobě v kuchyni, vyběhli z domu a plačky sdělovali sousedům, že se matka oběsila.“

Českoslovenští četníci, kteří se případu ujali, se ovšem oklamat nenechali. Muži zákona brzy odhalili skutečnou příčinu úmrtí Alžběty E. Četnický vyšetřovatel obvinil manžele z vraždy a z následného zavěšení mrtvoly na skobu v kuchyni. Zločinná dvojice byla zatčena a obviněna. „Muž se chová velmi cynicky a vůbec nelituje svého činu. Jeho manželka se přiznala,“ informoval Polední list.

Zítra: Italové masakrovali skřivánky

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.