Vraha prozradila nešikovnost za volantem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vraha prozradila nešikovnost za volantem!

Vrah ukradl taxík.
Vrah ukradl taxík. (Ilustrační foto: ara)

Taxikář, který stěží zvládal řadit a šlapat na pedály, upoutal v roce 1971 u Jihlavy pozornost několika řidičů. Byl muž v taxi opilý? Všímaví občané zavolali na Veřejnou bezpečnost, ta »taxikáře« zastavila. Do jejích rukou tak padl dvojnásobný vrah M. Š. (22)!

Mladík, povoláním průvodčí pražského Dopravního podniku, nejprve v osadě Horní Chlum na Děčínsku omráčil klackem svou vlastní tetu, kterou vzápětí uškrtil. Bezduché tělo pak vhodil do nádrže s vodou. Podle jeho pozdější výpovědi »teta haněla nejbližší příbuzné«... Po návratu do Prahy vrah zastavil na jedné z křižovatek taxík a řidiče požádal, aby ho odvezl do Svojšic na Kolínsku.

U obce Hřiby nedaleko Českého Brodu taxikáře (†65) chladnokrevně zastřelil, tělo nechal v kanálu u silnice a pokusil se odjet s uloupeným vozem na Slovensko. Jeho mizerné »řidičské umění« se mu však stalo osudným. Po stovce ujetých kilometrů ho zadrželi muži zákona. Krajský soud v Ústí nad Labem poslal v lednu 1971 bezcitného dvojnásobného vraha M. Š. na šibenici.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.