Zavraždil dítě kvůli nenaplněné lásce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zavraždil dítě kvůli nenaplněné lásce!

Vrah popadl sekeru a řádil jako smyslů zbavený.
Vrah popadl sekeru a řádil jako smyslů zbavený.  (Ilustrační foto: ara)

Malou holčičku a dvě ženy ubil počátkem září 1935 v Ježovicích u Ratají nad Sázavou syn domkáře Bohumil H. Pak se neúspěšně pokusil o sebevraždu. Vše kvůli nenaplněné lásce ke krásné Slovence Márii P.

Krásná Mária přišla do Čech jako služebná k rolníkovi H. v Ježovicích. Tam popletla hlavu nejednomu muži. Byl mezi nimi i Bohumil H. Mária o něm mluvila s manželi H. a ti jí radili, aby ho odmítla. Tím nevědomky podepsala »rozsudek smrti« jak nad sebou, tak i nad paní H. a jejich dceruškou (†5). Bohumil H. se v noci vkradl na statek se sekyrou v rukou. V ložnici rozpoltil hlavy selce a její holčičce, v komůrce zavraždil svou zbožňovanou Márii, která nevyslyšela jeho milostné návrhy.

V době této apokalypsy spaly na statku ještě tři děti, a to v místech, kam se trojnásobný vrah už naštěstí nedostal. Nic netušící majitel statku nebyl doma, nýbrž na svatební hostině v nedaleké vesnici. Bohumil H. po svém řádění ze statku uprchl a podřezal si žíly. Díky rychlému zásahu jeho sestry se ho podařilo zachránit, ale souzen nebyl. V samovazbě krajského soudu v Kutné Hoře se oběsil na oprátce z prostěradla.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.