Zastřelil manželku a oběsil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zastřelil manželku a oběsil se!

Manželka důstojníka byla krasavice a ráda flirtovala s muži.
Manželka důstojníka byla krasavice a ráda flirtovala s muži. (Ilustrační foto: ara)

Hrůzný pohled čekal policejní detektivy, kteří na konci srpna 1935 vtrhli do holešovického bytu podplukovníka letectva Viktora P. V ložnici našli zastřelenou podplukovníkovu ženu Annu (†38). Mrtvý důstojník (†52) visel oběšený na klice dveří.

Smutné odhalení začalo tím, že do bytu se nemohla dostat posluhovačka. Ohlásila to velení leteckého pluku v Kbelích. Viktor P. tam již tři dny nepřišel do zaměstnání. Tři důstojníci tedy odjeli do Holešovic a spolu s policisty úředně byt otevřeli. Zjistili, že podplukovník zastřelil manželku služební zbraní a poté se oběsil. Těsně před smrtí si ještě vpálil kulku do spánku. Tragédie uzavřela příběh nepovedeného manželství.

Půvabná Anna byla o čtrnáct let mladší. Chtěla se bavit, ráda navštěvovala večírky, flirtovala s muži. Manžel, velitel perutě leteckého pluku, byl uzavřené povahy, měl rád klid a domáckou pohodu. Jak uvedl 1. září 1935 deník Polední list, Viktor P. napsal před vraždou ženy a svou sebevraždou dopisy na rozloučenou matce i příbuzným. Mimo jiné v nich uvedl, že od něj manželka Anna chtěla odejít. S tím se nedokázal vyrovnat. Mrtvoly byly odvezeny do márnice vojenské nemocnice. Nikdo nebyl stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.