Zastřelil milenku i sebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zastřelil milenku i sebe!

Před smrtí pili milenci víno.
Před smrtí pili milenci víno. (Shutterstock.com)

Mrtvoly muže a ženy našli v lednu 1931 hajní v parku u Veltrus na Mělnicku, kteří tam přišli po ránu krmit bažanty. Dívka měla prostřelený levý spánek, muž pravý. Těsně vedle něj ležela pistole.

Přivolaní veltruští četníci konstatovali, že mají co do činění s vraždou a sebevraždou. Ženatý V. H., úředník firmy Maggi z Kralup nad Vltavou (†33), nejprve zastřelil svobodnou M. K. (†17), hlášenou rovněž v Kralupech, a poté si vpálil kuli do hlavy. Podle dobového tisku se »na místo dostavili otec H. a bratr K., který při pohledu na mrtvou sestru omdlel«.

Četníci začali rozplétat příběh, na jehož konci byl tragický konec dvojice milenců. V. H. měl malé dítě a jeho manželka nosila pod srdcem druhé. Přesto si začal románek se svobodnou vyhlášenou krasavicí. Milenecký vztah ale neměl perspektivu, a tak se dvojice rozhodla pro společný odchod ze světa. „Ve čtvrtek odpoledne milenci navštívili hostinec U Havranů ve Veltrusích. Pili víno, byli veselí,“ popsal deník Polední list poslední okamžiky V. H. a M. K. Poté páreček odešel do parku, kde u pavilonu Bugder zazněly dva smrtící výstřely. „Pitva nebyla nařízena, případ je jasný,“ poznamenal zmíněný deník.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.