Probodl manželku přímo před školou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Probodl manželku přímo před školou!

Na manželku vytáhl zuřivec nůž.
Na manželku vytáhl zuřivec nůž. (Profimedia.cz)

Na chodníku přímo před školní budovou v Chebu zavraždil v lednu 1931 železničář Johann K. (51) nožem svou výrazně mladší manželku Marii K. (†40). Pak se dal na útěk. Neuprchl však daleko.

Když nádražák viděl, že ho brzy dostihnou muži, kteří viděli jeho hrůzný skutek, zastavil se a bodl se do prsou. Sebevražedný pokus však přežil. Byl bez otálení dopraven do chebské všeobecné nemocnice. Polední list 5. ledna 1931 uvedl, že Johanna K. vyslechla na nemocničním lůžku soudní komise. Té se vrah vlastní ženy přiznal, že se po smrtícím útoku na Marii K. skutečně hodlal také zabít. Proč k tragédii došlo? Podle vlastní výpovědi si Johann K. nedovedl představit život bez milované manželky, se kterou byl ženatý sotva čtvrt roku. Žena však od něj po krátkém soužití o Vánocích odešla a nastěhovala se ke svým rodičům do vísky Louka u Mariánských Lázní. Odmítala se k Johannovi vrátit, a proto ji probodl nožem. Poté, co se uzdravil, usedl Johann K. na lavici obžalovaných před chebským okresním soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.