Opilec nepřežil stojku na zábradlí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Opilec nepřežil stojku na zábradlí!

Chlubil se zřítil do schodišťové šachty.
Chlubil se zřítil do schodišťové šachty. (Ilustrační foto: ara)

Pád do schodišťové šachty na ubytovně v Berouně se v lednu 1971 stal osudným pro mladého dělníka (†24) Královodvorských železáren. Ten na následky těžkých zranění zemřel.

Byl to smutný příběh, o kterém informoval denní tisk 26. ledna 1971. Ovšem za svou smrt si mladý muž mohl svým způsobem sám. Kriminalisté Veřejné bezpečnosti v Berouně, kteří tragickou událost vyšetřovali, zjistili, že dělník se inkriminovaného dne opil v jedné berounské hospodě. Jeho kolega ho pak dovedl na ubytovnu.

Tam ovšem nešťastník odmítl zalehnout v pokoji do postele. Tvrdohlavě trval na tom, že zůstane ležet na chodbě. Na poznámku spolubydlícího týkající se jeho opilosti reagoval frajeřinou. Aby dokázal, že je fit, rozhodl se udělat stojku na zábradlí. Při té ho ovšem společně přemohly zemská tíže a alkohol kolující v jeho krvi. Výsledkem byl bohužel pád do přízemí a smrt. Kriminalisté případ uzavřeli jako nešťastnou náhodu s tragickým koncem, bez cizího zavinění.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.