Ženu pohřbil zaživa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ženu pohřbil zaživa!

Nešťastnice se zřítila z pásu a zasypala ji hlína.
Nešťastnice se zřítila z pásu a zasypala ji hlína. (Ilustrační foto: ara)

Úděsnou smrtí zemřela ve Světci na Teplicku v předvánočním čase roku 1965 E. D. (†55). Nešťastnice spadla z výšky dvaadvaceti metrů a vzápětí ji zaživa pohřbily metráky zeminy. Neměla nejmenší naději na přežití.

K tragické události došlo na výsypce hnědouhelného Dolu Alois Jirásek. Nebohá E. D. tam pracovala jako dělnice. Jak informoval 12. prosince 1965 dobový tisk, osudného dne čistila transportní pás velkozakladače v době, kdy bylo zařízení v klidu. Její fatální chybou ovšem bylo, že o své přítomnosti u pásu neinformovala vedoucího zakladače. Ten po chvíli, aniž by tušil, že v kritických místech se nachází E. D., zařízení spustil. Ze svého místa ji neviděl.

Když se dal transportní pás znovu do pohybu, byla neopatrná dělnice stržena do přesypu a vzápětí spadla z výšky 22 metrů na výsypku. Ihned ji pohřbily metráky zeminy. Vyšetřování vedené kriminální službou Veřejné bezpečnosti prokázalo, že si E. D. svou smrt zavinila sama. Pokud by vedoucí velkozakladače věděl o jejím pohybu u pásu, zařízení by rozhodně nespustil. Nebyl proto trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.