Pobodal manželku u rozvodového soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pobodal manželku u rozvodového soudu!

Na manželku, která chtěla rozvod, vytáhl nůž.
Na manželku, která chtěla rozvod, vytáhl nůž. (Ilustrační foto: ara)

Neunesl rozvod a na svou ženu zaútočil nožem přímo u soudu, který o rozluce jednal. Štefan P. (38) z Prešova v bývalém Československu pobodal v únoru 1965 svou manželku Jolanu P. (28), když o přestávce přebalovala jejich dítě.

Soud právě projednával návrh na rozvod manželství, o který požádala Jolana P., matka tří dětí. Štefan P. se jí za to pomstil vražedným pokusem... Deník Rudé právo 20. února 1965 drama, k němuž v soudní budově došlo, vylíčil takto: „Když krátce před 12. hodinou přerušil senát jednání, vyšli manželé na chodbu. Žena měla v náruči čtyřměsíční dítě.

Ve chvíli, kdy se nad dítětem položeným na lavici sklonila, aby je přebalila, napadl ji manžel dýkou a těžce ji poranil. Žena nabrala ještě tolik sil, že křičíc vběhla do soudní síně, kde nalezla ochranu.“ Soudce neprodleně nechal nešťastnici převézt do prešovské nemocnice. Díky rychlé lékařské pomoci se podařilo krvácející mladou ženu zachránit. Štefan P. pak čelil u trestního soudu obžalobě z pokusu o vraždu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.