Tanečnice se kvůli fotbalistovi probodla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Tanečnice se kvůli fotbalistovi probodla!

Tanečnice zůstala s fotbalistou v Bratislavě.
Tanečnice zůstala s fotbalistou v Bratislavě. (Ilustrační foto: ara)

Milostný románek maďarské tanečnice Eszter Debreczeni (†21) a slovenského fotbalisty Antona Bully (tehdy 29) propíral v roce 1930 budapešťský i bratislavský tisk. Skončil o Vánocích tragédií. Žárlivá Eszter si vrazila do prsou kuchyňský nůž...

Bullu znali i čeští fanoušci. V sezoně 1924/1925 kopal za pražskou Spartu. Po návratu na Slovensko zakotvil v Bratislavě. Ve městě na Dunaji se seznámil s maďarskou tanečnicí Ester, která tam tenkrát byla v angažmá. Ta se kvůli Antonovi rozešla se svým přítelem. Když její kontrakt vypršel, nějaký čas ještě zůstala na Slovensku, právě kvůli Bullovi. Po jejím návratu do Budapešti za ní fotbalista často jezdil. Slavili tam spolu a s dívčinou spolubydlící i Vánoce.

O tragickém rozuzlení románku informoval 3. ledna 1931 Polední list. Napsal: „Debreczeni vyčetla své přítelkyni, že jí chce odvést milého, načež dostala hysterický záchvat. Vběhla do svého pokoje, kde se zavřela. Marně se namáhal Bulla a její přítelkyně přiměti ji k otevření. Konečně vyrazili dveře. Na koberci nedaleko pohovky ležela tanečnice v tratolišti krve, z prsou jí vyčnívalo držadlo kuchyňského nože, který si vrazila do prsou.“ Anton Bulla (†86) po skončení hráčské kariéry působil jako trenér. Zemřel 9. prosince 1987. Svou milenku přežil skoro o 57 let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.