Žena zemřela při potratu na "černo"! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Žena zemřela při potratu na "černo"!

Fotografie
Fotografie (internal)

Andělíčkářka byla v Československu šedesátých let minulého století posledním řešením pro ženy, jimž interrupční komise nepovolila potrat. Pokoutní přerušení těhotenství však Jarmilu M. (†24) z Frýdku-Místku stálo život. 

Zákrok, který provedla andělíčkářka Anděla (58), se hrubě nepovedl. Mladá žena při něm začala silně krvácet a zemřela. Okresní soud ve Frýdku-Místku andělíčkářku v březnu 1967 poslal na tři a půl roku vězení nepodmíněně. Na lavici obžalovaných však nestanula sama.

Soud projednával také vinu Jaroslavy M. (46), tchyně nešťastné Jarmily, která zmíněný trestný skutek »zpunktovala«. Té uložil trest ve výši dvouletého pobytu v kriminálu. Souzen byl i Jaroslav M., manžel nebožky. Ten totiž svou ženu nutil, aby se dítěte zbavila právě nezákonným potratem. Výkon trestu Jaroslavě M. však soud podmíněně odložil na dobu jednoho roku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.